Minecraftforum.nl

kikainoshoujo

Member

Berichten muur

Er zijn nog geen berichten hier.

Over

Geregistreerd sinds:
7 maanden geleden
Laatst gezien:
7 maanden geleden
Profiel weergaven:
217

Laatste berichten

7 maanden geleden
AI Cover Muziek

Met de opkomst van AI (Artificial Intelligence) worden steeds meer dozen van Pandora geopend. Met AI kun je de stem van jezelf, je vrienden of een bekende karakter laten nabootsen, op basis van audio van hun stem (zonder andere geluiden, dat is ruis). En nu kan dit zelfs met muziek waarin gezongen wordt! Waarschijnlijk heb je eerdere liedjes op youtube gezien met AI cover. Wat opvalt is dat het nabootsen niet perfect is, soms hoor je dat de verkeerde toonhoogte gebruikt wordt.

DISCLAIMER: je hebt toestemming nodig van de artiest om het liedje te gebruiken! Het gebruik van auteursrechtelijk beschermde inhoud om datasets of AI covers te maken kan illegaal zijn. Ik ben niet verantwoordelijk voor misbruik of illegaal gebruik.

Hoe worden dit soort liedjes gemaakt?

Het maken van een AI cover van een lied gaat begint eerst met het gebruik van een liedje. Door dat liedje te downloaden (bijvoorbeeld https://ytmp3.nu uitgaande van een youtube filmpje). Na het downloaden kunnen de delen gemaakt door een stem geïsoleerd worden met bijvoorbeeld x-minus.pro). Hiervan worden zowel instrumental als vocals gedownload. Vocals versie van het liedje zijn nodig als input voor het maken van de AI cover. Via https://huggingsface.co kun je een voice model installeren van de stem van het karakter die je wilt gebruiken. 

Voor het maken van een AI cover of een eigen voice model.

Tutorial

Easy GUI voor maken van AI cover en voice modellen

 

En hier een paar voorbeelden van AI covers:

Dragonforce - Through the Fire and Flames gezongen door Dr. Doofenschmirtz

Living Tombstone - Five Nights At Freddy's 1 Gezongen door Markiplier

Dr. Dre ft. Snoop Dogg - Still D.R.E. gezongen door Patrick & Octo (Squidward)

Wat vinden jullie?