Nederlands Minecraft Forum

Technologie => Hardware => Topic gestart door: ORen op 25 oktober 2017, 08:07:49

Titel: "Minecraft-computer" voor een kind (7)
Bericht door: ORen op 25 oktober 2017, 08:07:49
Beste mensen, graag wil ik jullie advies voor het aanschaffen van een "minecraft-computer" voor mijn zoon van 7, hij wou piramides bouwen. En ik heb het inmiddels voor zijn verjaardag beloofd.
Ik zoek zo goedkoop mogelijk, maar wel werkende mogelijkheid. Heb zelf geen ervaring met gamen, consoles en andere "moelijke worden" die ik op forum en internet ben tegengekomen. Mijn zoon heeft tot nu toe alleen wat YouTube filmpjes over minecraft gekeken.
Momenteel hebben wij geen goed werkende pc/laptop in huis. En als ik voor mijzelf een nieuwe laptop koop, wil ik het liever niet delen, tenzij aanschaf van andere ding(en) te duur uitkomt.
Ik heb een Dell XPS L502X (was windows7) laptop, waar harde schijf, adapter en accu stuk zijn. Heeft het zin om daar iets mee te doen? Die onderdelen laten vervangen en voor het spelen gebruiken bedoel ik.
Bij consoles moet ik rekening houden dat mijn zoon dan ook tv bezet houdt tijden het spelen?
Wat zijn de bijkomende kosten behalve software (ik las over opladers, kabels, headset, abonnementen, domeinen, downloads ... Is het allemaal ook nodig?)
Budget rond E.300
Heb voor dit geld ps4 met minecraft pakket gezien, maar weet niet of daar nog iets anders nodig voor is, wat ook geld gaat kosten.
Is Nintendo met eigen scherm betere optie voor de huishouding waar nog een kind is, die niet hetzelfde interesse heeft?
Ik heb begrepen dat tweedehands consoles niet veel goedkoper zijn dan de nieuwe. Of heb ik het mis?
Wat is een levensverwachting van de speeltoestellen?

Graag jullie hulp en advies met de keuze!
Bij voorbaat dank.
Titel: Re: "Minecraft-computer" voor een kind (7)
Bericht door: 1312018 op 25 oktober 2017, 11:38:54
Hoi,

In principe zou uw laptop Minecraft nog wel kunnen spelen, maar erg soepel waarschijnlijk niet. Het geld dat u kwijt bent om een nieuwe accu, oplader en HDD te kopen kan je denk ik beter in een nieuwe laptop/gameconsole steken. Op marktplaats gaan PS4's voor rond de 17-200, en in principe gaan die nog wel een paar jaar mee als u er goed mee omgaat (zitten natuurlijk uitzonderingen bij). Een Playstation zou ook handig zijn als uw zoons focus verschuift naar andere games. Een laptop is daarentegen een stuk handiger als er naast games nog andere dingen zijn, maar als ik naar de leeftijd van uw zoon kijk denk ik dat dat nog niet echt nodig is. Nieuwe laptops die de game vloeiend spelen zijn echter onder €300 ook schaars, als ze er zijn.

Conclusie: Een gebruikte PS4 met de game zouden voor €200 te krijgen moeten zijn, en zou mijn persoonlijke voorkeur hebben, maar als het budget het toelaat kunt u voor een nieuwe console gaan voor rond de €300.

Hou er wel rekening mee dat zowel Playstation als XBOX een abonnement vereist om online met andere spelers te kunnen spelen. Singleplayer is dus wel gratis. De kosten voor dit abonnement zijn bij Playstation €7,99/maand en bij XBOX €6,99/maand.
Titel: Re: "Minecraft-computer" voor een kind (7)
Bericht door: Vurnality op 25 oktober 2017, 12:57:07
De xbox one is vaak in de aanbieding bij bol.com.
Heb hem toen zelf voor 230€ nieuw gekocht met 3 maanden xbox live en wat spellen.

Minecraft kost iets van 20€ volgens mij. En een abonnement kun je voor xbox in feite een code kopen op t internet(live kaarten)
Voor 50+-€ per jaar.

Headset kan je later nog kopen kost ongeveer 20€

Extra controller lijkt me niet nodig als hij alleen speelt.

De xbox one heeft wel enkel een hdmi aansluiting dus je kan geen TV zonder hdmi gebruiken... (Als je zonder een converteren wil werken wat de scart kwaliteit geeft maar wel mogelijkheid om xbox aan te sluiten op scart)

Een hdmi tvtje kan je goedkoop krijgen tegenwoordig tweedehands is goed genoeg.Ik heb zelf jaren ervaring met laptops met minecraft ik had tot paar maanden terug altijd laptops van 300+-€
Waardeloos spelen maar was gewend geraakt aan 15fps(in feite is 15fps veel gestotter in het beeld vastlopen etc) nu speel ik zonder stottering en vastlopen en moest ik weer aan wennen maar dan ben je snel 500/600+-€ kwijt. Zeker als je een laptop wil

Misschien dat een kennis van je een pc kan samenstellen van 300+-€ budget game pc en zelf in elkaar zetten is stukken goedkoper dan een vooraf in elkaar gezette pc.

Ik zou gaan voor xbox met dat budget.

Let erop als je op laptop of pc minecraft wil kopen dat je niet de Windows 10 versie haalt maar de Java versie(minecraft.net) de Windows 10 versie is heel beperkt
Titel: Re: "Minecraft-computer" voor een kind (7)
Bericht door: 36gianni36 op 25 oktober 2017, 13:22:51
Normaal zou ik een computer aanbevelen, aangezien het meer vrijheid geeft dan puur games afspelen. Maar in dit geval zou ik inderdaad voor de console gaan. Hoewel consoles niet goedkoop zijn op lange termijn (Games van rond de €60) is dit in de prijsklasse toch de beste optie. Rond de 300 euro heb je geen goede pc, dat start pas rond de 400 euro als je puur onderdelen bestelt en hem zelf in elkaar moet zetten en vereisen wat technische kennis. En goede laptops zijn nog een prijsklasse hoger.

Hoewel ik laatst bij de gamemania een ps4 van 230 euro (Nieuwprijs 290), raad ik toch de Nintendo Switch aan die voor rond de 330 euro over de toonbank gaat. Hij is misschien wel significant duurder maar voor jouw huidige situatie past hij toch beter naar mijn mening. De switch heeft een ingebouwd scherm hij kan zowel op de tv als op dat scherm spelen, en wisselen van modus is simpelweg een kwestie van het apparaat oppakken.
Hij is ook volledig portable, dus je kan de Switch gewoon meenemen in de auto of op vakantie.

Ook is de switch iets gevarieerder naar mijn mening en meer gefocust op "plezier voor het hele gezin" naar mijn mening waar de ps4 en xbox toch vooral meer volwassen en gewelddadige games krijgen. (Nintendo is een beetje de Disney van gameconsoles)

De switch komt ook met twee controllers dus dat scheelt ook weer 60 euro voor een extra controller als jouw kinderen tegelijk willen spelen.

Levensverwachting zal waarschijnlijk minimaal vijf a zes jaar zijn.
Online spelen kost op de switch 20 euro per jaar, maar dat is uiteraard optioneel en als je dat niet doet zijn online updates en de shop nog steeds gratis toegankelijk.

Nieuwe AAA games zijn op alle consoles rond de 60 euro maar als je een beetje goed zoekt en op uitverkopen en kortingen kijkt kun je er meestal wel 10 of 20 euro van de prijs afhalen.

Dus een nieuwe Switch met Minecraft zal je €360 kosten.

https://www.nintendo.nl/Nintendo-Switch/Nintendo-Switch-1148779.html
Titel: Re: "Minecraft-computer" voor een kind (7)
Bericht door: ORen op 26 oktober 2017, 09:30:27
Cristian_, Vurnality, 36gianni36,
Bedankt voor jullie input en ideeen. Nog steeds veel om uit te kiezen. Maar wel iets duidelijke waar het over gaat.
Ik heb nog een vraag: is de taal in te stellen /te veranderen op console zelf of in de spel? Of moet de console of spel met bepaalde taalvoorkeur al gekocht worden? Wij gaan waarschijnlijk naar Frankrijk emigreren, en zou leuk en leerzaam zijn als voor het spelen taal geswitcht zou kunnen worden.
Titel: Re: "Minecraft-computer" voor een kind (7)
Bericht door: 36gianni36 op 26 oktober 2017, 11:54:03
Alle consoles kun je gewoon van taal veranderen wanneer je wilt, alleen verschilt het per spel welke taal ze ondersteunen, wat meestal op de achterkant van het speldoosje staat.