Nederlands Minecraft Forum

Technologie => Show and tell => Topic gestart door: DutchMinePlayers op 16 mei 2017, 15:44:55

Titel: OwnShot.eu | Deel screenshots op je eigen domein.
Bericht door: DutchMinePlayers op 16 mei 2017, 15:44:55
Hey!

Ik ben de afgelopen week bezig geweest met een project genaamd "OwnShot". En omdat het richting de staat "klaar" aankomt deel ik het hier :)

Wat is het?
Simpel gezegd is het een soort "overlay" voor sceenshots die op een FTP server staan, of voor externe diensten (snapr & gyazo). Met dit systeem kun je screenshots op je eigen domein hebben, zonder .png in een eigen overlay.

Het is mogelijk om zogeheten "configurations" te maken met bepaalde "modes" (snapr, ftp, gyazo) en een eigen domein, dit domein moet na afloop naar dns.ownshot.eu gezet worden met een A-record om te functioneren.

De modes
FTP:
Met de FTP mode kun je een specifiek path aangeven (public_html/i bijvoorbeeld) (het is aangeraden om een FTP user te maken, die puur op je image map staat) waar de foto's staan. vervolgens kun je na het koppelen van jouw domein naar; example.com/mypicture gaan, wat een download van het bestand "mypicture.png" opstart naar onze cache servers, en deze foto wordt vervolgens laten zien in een soort overlay.

Snapr & Gyazo:
In dit geval wordt puur een verzoek gedaan naar deze websites, en de foto's worden via een image proxy ingeladen. Ook hier is het niet noodzakelijk om .png te typen, dit gaat vanzelf.

Extra features?
Het is voor nu mogelijk om de "recent aangevraagde" foto's te zien, op ownshot.eu staat op de configuraties pagina een knop "recent requests", welke een pagina opent met de laatst opgevraagde foto's op het specifieke domein. En met de tijd.


Het project is nog in development, dus meld fouten a.u.b, tevens wil ik ook nog features toevoegen zoals het verwijderen van foto's via het paneel. En het aanpassen van de achtergrond.

Toon inhoud
De FTP gegevens worden opgeslagen met sterke encryptie, om zelfs in het geval van een datalek te voorkomen dat er problemen ontstaan. Desondanks raad ik altijd aan om een FTP user te maken specifiek voor je images map. Eventueel met een disk limiet.

Voor nu gebruik ik een standaard thema van Laravel, het design wordt dus nog aangepast, ben niet heel creatief  :-X


Links:
www.ownshot.eu (http://www.ownshot.eu)