Nederlands Minecraft Forum

Servers => Starten en verzoeken => Topic gestart door: Springstof op 05 april 2017, 23:07:51

Titel: Boardregels
Bericht door: Springstof op 05 april 2017, 23:07:51
Geachte leden van het NMCF,

In dit board kan je hulp vragen bij het opzetten van servers, aankondigingen plaatsen voor nieuwe servers, en nieuwe staffleden rekruteren! In dit topic kunnen jullie de regels en richtlijnen vinden die in dit board van toepassing zijn.Regels

In dit board gelden naast de forumregels ook de volgende regels. Onder elke regel is een uitleg toegevoegd om het doel van de regel te verduidelijken:

- Wees duidelijk in je titel.
Toon inhoud
Onduidelijke of misleidende titels kunnen worden veranderd door een stafflid.

- Vraag niet slechts om 'ideeën' voor servers.
Toon inhoud
Laat anderen niet jouw denkwerk doen. Topics die alleen een vraag bevatten als 'heeft iemand een idee voor mijn server?' worden gesloten. Je mag vragen om hulp en suggesties, maar zorg dat je in ieder geval al een richting formuleert die je uit wilt gaan met je server. Als je dus al een idee hebt, is deze regel niet op jou van toepassing.

- Maak geen dubbeltopics.
Toon inhoud
Als je meerdere verzoeken hebt, gebruik dan één topic, en hergebruik bij voorkeur oude topics (als deze ouder zijn dan een half jaar is het toegestaan om een nieuwe te maken.)

- Gebruik het juiste sub-board.
Toon inhoud
Als je alleen zoekt naar plug-ins, developers of plug-in managers, plaats dan in dit board (http://minecraftforum.nl/index.php/board,94.0.html) een topic.
Als je een actieve server wilt promoten, plaats dan in dit board (http://minecraftforum.nl/index.php/board,10.0.html) een topic.
Als je een hostingbedrijf wil aanprijzen of een host zoekt, kijk dan in dit board (http://minecraftforum.nl/index.php/board,7.0.html).
Als je een eenmalig bouwwerk of project zoekt, plaats dan in dit board (http://minecraftforum.nl/index.php/board,30.0.html) een topic.
Als je zoekt naar meer dan alleen het bovengenoemde of een combinatie van deze zaken, plaats dan gewoon hier een topic, en niet meerdere topics verspreid over verschillende boards.

- Kraak geen topics af.
Toon inhoud
Als een topic niet voldoet aan de onderstaande richtlijnen, verwijs de topicstarter dan door naar dit topic, of plaats een quote uit deze richtlijnen in het topic als reactie. Onvriendelijke, korte reacties die geen opbouwende toelichting geven, kunnen worden verwijderd en vervangen met een verwijzing naar dit topic. Het team heeft hier het laatste woord in. Als je het oneens bent met een verwijdering kan je het betreffende teamlid een bericht sturen waarin je dit motiveert.

- Wijs leden niet doelgericht op verkeerd taalgebruik.
Toon inhoud
Taalfouten kunnen gebeuren, en zijn geen overtreding. Niet iedereen beheerst de Nederlandse taal perfect, en dat is geen schande. Berichten die puur bedoeld zijn om commentaar te leveren op taalgebruik worden niet getolereerd. Dergelijke berichten monden naar ervaring regelmatig uit in compleet zinloze confrontaties en off-topic discussies, dus we staan dit simpelweg niet toe. Als een topic of bericht meerdere taalfouten bevat, kan je het lid doorverwijzen naar de onderstaande richtlijnen. Als je echt van dienst wilt zijn en specifieke fouten uit het topic wil melden, mag dit in combinatie met andere opbouwende kritiek in een reactie, maar berichten die geen ander doel dienen dan het verbeteren van taalgebruik dienen te worden verstuurd via een persoonlijk bericht.


Let op! Deze regels staan los van de algemene forumregels. Het breken van een van deze regels wordt over het algemeen niet gezien als een ernstige overtreding, tenzij de gebroken regel overlapt met een algemene forumregel. Als het echter vaker voorkomt dat iemand de regel overtreedt kan er wel een eventuele waarschuwing volgen.Richtlijnen

De onderstaande punten zijn richtlijnen die gelden binnen dit board. Je hoeft niet te voldoen aan deze richtlijnen, maar neem ze alsjeblieft in acht bij het opstellen van een serieus topic. Niemand is verplicht om dit volledig door te lezen, maar als uit nieuwe topics blijkt dat de richtlijnen niet in acht zijn genomen, kunnen leden of teamleden je doorverwijzen naar de richtlijnen. Deze richtlijnen zijn opgesteld om gerichtere en hulpvolle kritiek en tips te geven aan beginnende server op een respectvolle manier.

- Verzorg je topic
Toon inhoud
Zorg dat je topic er goed uit ziet en wees duidelijk in je verzoeken. Als je niet bereid of in staat bent om tijd en moeite te steken in het opzetten van een duidelijk en verzorgd topic, kan niemand er van uit gaan dat het het waard is om zijn of haar tijd toe te wijden aan jouw initiatief. Ga minimaal deze checklist na om te kijken of jouw topic goed genoeg is opgesteld om mensen te werven voor je initiatief:

- Is de spelling, interpunctie en grammatica in orde?
Zorg dat je topic in duidelijk leesbaar en bij voorkeur nagenoeg foutloos Nederlands geschreven is. Topics met talloze taalfouten komen over als gehaast en onvolledig, en verlagen je kans om indruk te maken op de lezers.

- Heb ik mijn idee, plan en toekomstvisie goed uitgelegd?
Wat wil je bereiken? Hoe gaat de server er uit zien? Wat maakt jouw server uniek? Waarom is het werken voor jouw server de tijd van de lezer waard? Waar wil je over een maand zijn in de ontwikkeling van jouw server?

- Heb ik duidelijk gemaakt waar ik sta in de ontwikkeling van mijn plan?
Wat heb je al klaar staan? Heb je al een klein team? Heb je al plug-ins? Heb je al een domein, website of forum? Heb je al iets geïnvesteerd in marketing? Heb je al iets gebouwd? Laat zo veel mogelijk weten, want een server die al veel heeft maakt meer kans dan een server zonder basis. Als mensen zien dat je je al echt hebt ingezet en dingen voor elkaar hebt gekregen, zijn die mensen sneller geneigd om hier aan bij te dragen, omdat de kans op succes simpelweg groter is als het duidelijk is dat je geen opgever bent.

- Heb ik beeldmateriaal om te laten zien?
Heb je al gebouwen? Zet wat foto's in je topic met de 'img' tags! Upload foto's naar sites als Imgur en zet de link van het plaatje tussen de tags. Zorg dat ze mooi in het topic passen en goed weergeven wat je al hebt staan. Andere zaken als custom textures, websites en graphic designs zijn ook wenselijk. Ook dit laat zien dat je je plan serieus neemt!

- Heb ik duidelijk aangegeven wat ik zoek?
Geef aan wat je precies zoekt.
Helpers? Moderators? Administratoren? 'Staff'? 'Medewerkers'? Daar heeft men weinig aan. Welke functie hoop je precies uit te besteden aan hulpkrachten? Op elke server worden de permissies en taken anders verdeeld, dus wees specifiek: Als je zoekt naar iemand die griefs oplost en overtreders bant, zeg dan dat je op zoek bent naar een moderator die griefs op kan lossen en overtreders kan bannen. Wees volledig. Zorg ook dat je een duidelijk onderscheid maakt tussen bouwers en terraformers, developers, administratoren, beheerders en plug-in managers, en moderators en medewerkers. In pretparken kan de functie 'medewerker' iets compleet anders betekenen dan in een minigame-netwerk. Hieronder vind je een klein overzicht met algemene benamingen van functies die gebruikelijk zijn in de Minecraft-community. Deze zijn niet definitief!

Toon inhoud
Een medewerker bedient systemen of volgt instructies, een moderator grijpt in als dingen verkeerd gaan, een administrator houdt zich bezig met administratieve zaken, etc.

Developers schrijven plug-ins, plug-in managers stellen plug-ins op de server in, beheerders beheren de fysieke of virtuele server als systeem, en eventuele websites en dergelijke, en administratoren houden zich nogmaals bezig met administratieve zaken die de gameplay en community aangaan.

Bouwers bouwen structuren en gebouwen en terraformers creëren landschappen.

Er zijn nog talloze onderscheiden te bedenken, en misschien vul je zelf een functie wel net anders in dan ik heb beschreven, maar wees dan nauwkeurig, volledig en duidelijk in je beschrijving van de functie.


- Heb ik duidelijk aangegeven wat hulpkrachten kunnen verwachten?
Stel geen eisen die nergens op slaan: gratis hulpkrachten gaan niet uren per week afstaan onder druk. Vrijwilligers werken vrijwillig, en gaan niet op vacatures afspringen die wel eisen stellen maar niets teruggeven. Je mag vragen wat je wil, maar wees redelijk. Zou jij geïnteresseerd zijn in de functies die je aanbiedt? Zo niet, dan zijn de lezers dat waarschijnlijk ook niet.


- Hulp is niet gratis.
Toon inhoud
Als je zoekt naar bouwers, developers en andere staff-leden vraag je tijd, inzet en loyaliteit van deze mensen. Als je werkt met vrienden kan het zijn dat iedereen je dat geeft, maar als je mensen om hulp vraagt die je niet kent, moet je een goede reden geven aan die mensen om hun hulp aan jou toe te wijden. Goede, betrouwbare werkkrachten vragen vaak op voorhand een vergoeding. Meestal is dit gewoonweg geld. Echt geld.

Nou heeft niet iedereen veel geld om te besteden aan een server. In dat geval moet je duidelijk aangeven wat je hulpkrachten dan wel kunnen verwachten. Denk aan in-game perks, een percentage van donaties, een gezellige tijd, hulp met andere zaken waar jij diegene juist mee van dienst kan zijn (een plug-in voor een website of een bouwwerk bijvoorbeeld).

Houd er rekening mee dat jij mensen moet overtuigen dat ze het beste voor jou kunnen werken, en niet andersom. Wees dus duidelijk, eerlijk en overtuigend. Zorg dat je nauwkeurig bent in je voorwaarden en beloningen, want anders kijken je potentiële hulpkrachten gewoon door tot ze een server tegenkomen die iets beters te bieden heeft.

Om extra nadruk te geven: voor hoge kwaliteit en betrouwbaarheid moet je bijna altijd een budget hebben. Plug-ins kunnen enkele tientjes tot honderden euro's kosten, en de meeste bouwers vragen gerust vijftig tot honderd euro voor een uitgebreide spawn. Als je niets te spenderen hebt, vraag dan ook niet te veel, want de kans dat je dan iemand gaat vinden is nagenoeg nihil.


- Wees origineel
Toon inhoud
Servers met nagemaakte concepten zijn moeilijk om van de grond te krijgen. Op dit forum zien we vrijwel dagelijks nieuwe topics opduiken over servers met gamemodes als 'MineTopia', 'Kingdom' en 'MineNation'. Deze gamemodes zijn onder andere populair gemaakt door DusDavid, maar dat betekent niet dat iedereen zit te wachten op tientallen kopieën. Je bent volledig vrij om je eigen servers te baseren op deze ideeën voor zover het aan ons ligt, maar verwacht niet dat de leden op dit forum er warm voor lopen als je niets nieuws te bieden hebt. Er zijn al talloze succesvolle replica's van deze beroemde gamemodes te vinden, dus om succesvol te worden moet je iets origineels te bieden hebben, een buitengewoon goede uitvoering van hetzelfde idee in elkaar weten te zetten, of heel veel geld investeren om je server van de grond te krijgen.

We verbieden hier geen onoriginele ideeën, maar we geven wel het advies om goed en realistisch na te denken voor je met goede maar tevergeefse moed een uitgemolken idee tot uitvoering probeert te brengen.


- Begin niet te groot
Toon inhoud
Als beginner kan je geen netwerk starten. Zo simpel is het. Als je van jezelf weet dat je de tijd, het geld, het doorzettingsvermogen, de ambitie en de skills hebt, mag je dit negeren, maar in bijna 99% van de gevallen storten beginnende servers die te groot willen beginnen simpelweg in na enkele weken. Begin met één of twee gamemodes waar je goed en lang over hebt nagedacht. Steek je tijd in de uitwerking van die modes en zorg dat ze goed lopen voor je begint aan de volgende toevoeging. Als je vijf minigames, een survival, een Kingdom en een MineTopia-wereld wil maken voor je überhaupt een spelerbasis hebt, ga je er niet komen. Reken het namelijk maar uit: als je 40 spelers hebt die verspreid zijn over 8 verschillende servers, heb je slechts 5 spelers over per server. Een server met 5 spelers bevat niet bepaald de populatie die een gezonde server nodig heeft. Beginnende servers zonder dure advertenties kunnen hoogstens 10-30 actieve spelers verwachten in de eerste maanden, en die zijn uiteraard ook niet altijd tegelijk online. Er zullen dagen zijn dat je slechts 5 verschillende spelers tegenkomt. Zorg dat je deze spelers alles biedt wat je hebt, en bouw langzaam een vaste spelerbasis op. Als je eenmaal een stabiele populatie van 10-20 spelers hebt kan je misschien verder gaan denken. Daarvoor is het risico simpelweg te groot.

Neem in beschouwing dat deze cijfers slechts indicaties zijn. Per server kan het enorm verschillen. Een goede server kan snel groeien, terwijl een minder goede server misschien na enkele weken compleet verlaten is of überhaupt niet van de grond komt. Begin daarom klein en krachtig, en geef alles om te groeien voor je uitbreidt.Heb je aanmerkingen, opmerkingen, suggesties, vragen, tips, kritiek of ander commentaar op dit topic? Laat het weten in een reactie! Onze richtlijnen en regels zijn opgesteld om het forum toegankelijk, geordend en vriendelijk te houden. Als je denkt dat er een handige richtlijn ontbreekt, of een nieuwe regel ten goede zou kunnen komen aan de kwaliteit van het forum, horen we het graag! (Taalfouten in dit topic mag je overigens wel aankaarten)
Titel: Re: Boardregels
Bericht door: NickerdeNick op 05 april 2017, 23:46:26
Is het niet de bedoeling dat het Gelockt is? dit topic :o


OT:

- Wees origineel
Toon inhoud
Servers met nagemaakte concepten zijn moeilijk om van de grond te krijgen. Op dit forum zien we vrijwel dagelijks nieuwe topics opduiken over servers met gamemodes als 'MineTopia', 'Kingdom' en 'MineNation'. Deze gamemodes zijn onder andere populair gemaakt door DusDavid, maar dat betekent niet dat iedereen zit te wachten op tientallen kopieën. Je bent volledig vrij om je eigen servers te baseren op deze ideeën voor zover het aan ons ligt, maar verwacht niet dat de leden op dit forum er warm voor lopen als je niets nieuws te bieden hebt. Er zijn al talloze succesvolle replica's van deze beroemde gamemodes te vinden, dus om succesvol te worden moet je iets origineels te bieden hebben, een buitengewoon goede uitvoering van hetzelfde idee in elkaar weten te zetten, of heel veel geld investeren om je server van de grond te krijgen.

We verbieden hier geen onoriginele ideeën, maar we geven wel het advies om goed en realistisch na te denken voor je met goede maar tevergeefse moed een uitgemolken idee tot uitvoering probeert te brengen.


- Begin niet te groot
Toon inhoud
Als beginner kan je geen netwerk starten. Zo simpel is het. Als je van jezelf weet dat je de tijd, het geld, het doorzettingsvermogen, de ambitie en de skills hebt, mag je dit negeren, maar in bijna 99% van de gevallen storten beginnende servers die te groot willen beginnen simpelweg in na enkele weken. Begin met één of twee gamemodes waar je goed en lang over hebt nagedacht. Steek je tijd in de uitwerking van die modes en zorg dat ze goed lopen voor je begint aan de volgende toevoeging. Als je vijf minigames, een survival, een Kingdom en een MineTopia-wereld wil maken voor je überhaupt een spelerbasis hebt, ga je er niet komen. Reken het namelijk maar uit: als je 40 spelers hebt die verspreid zijn over 8 verschillende servers, heb je slechts 5 spelers over per server. Een server met 5 spelers bevat niet bepaald de populatie die een gezonde server nodig heeft. Beginnende servers zonder dure advertenties kunnen hoogstens actieve 10-30 spelers verwachten in de eerste maanden, en die zijn uiteraard ook niet altijd tegelijk online. Er zullen dagen zijn dat je slechts 5 verschillende spelers tegenkomt. Zorg dat je deze spelers alles biedt wat je hebt, en bouw langzaam een vaste spelerbasis op. Als je eenmaal een stabiele populatie van 10-20 spelers hebt kan je misschien verder gaan denken. Daarvoor is het risico simpelweg te groot.

Neem in beschouwing dat deze cijfers slechts indicaties zijn. Per server kan het enorm verschillen. Een goede server kan snel groeien, terwijl een minder goede server misschien na enkele weken compleet verlaten is of überhaupt niet van de grond komt. Begin daarom klein en krachtig, en geef alles om te groeien voor je uitbreidt.


Helemaal mee eens :o
Titel: Re: Boardregels
Bericht door: Springstof op 05 april 2017, 23:47:59
Is het niet de bedoeling dat het Gelockt is? dit topic :o


OT:
Helemaal mee eens :o

Nope! Als mensen opmerkingen, vragen of suggesties hebben kunnen ze die hier kwijt!

Fijn dat je je er in kan vinden :p
Titel: Re: Boardregels
Bericht door: MrWouter op 21 april 2017, 11:52:57
Nog steeds zie ik 80% van de tijd dat mensen "vrijwillige" developers zoeken, die het "voor hun hobby doen".. Het lijkt me handig om in de titel te zetten [Betaald] of [Vrijwillig].. (Bijna) niemand op NMCF, die een java developer is gaat gratis werk doen, zeker niet als je maar 5/6 spelers hebt..